Tojásleves pirított kenyérkockával

Tojásleves pirított kenyérkockával

Tojásleves pirított kenyérkockával elkészítve? Valljuk be a tojásleves önmagában nem igazán laktató étel. Ezért lehet kicsit játszadozni vele és pirított kenyérkockával gazdagítani. Nézzük is ezt a tojásleves receptet!

hirdetés

Tojásleves pirított kenyérkockával elkészítve

Először a pirított kenyérkockákat készítjük el:

  1. Apró kockákra felszeleteljük a kenyeret. (Jobban szeretem ebben az esetben a száraz kenyeret, mert a friss magába szívja az olajat.)
  2. A felforrósított olajba szórjuk a felkockázott kenyeret.
  3. Többször megrázogatva a serpenyőt aranybarnára pirítjuk a kényérkockákat. Kiszedjük és tálalásig félre tesszük.

Ezután a tojáslevessel folytatjuk:

  1. A felhevített olajon megfuttatjuk a köménymagot. Ez 1-2 perc, akkor lesz jó, ha a magok pattogni kezdenek és érezzük a finom illatát.
  2. Ekkor megszórjuk a liszttel és lepirítjuk, vagyis rántást készítünk a tojásleveshez. Ha már szép barnás színt kapott, de még nem égett meg, lehúzzuk a tűzről és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és felforraljuk.
  3. Közben felverünk egy tojást. Amikor már forr a levesünk apránként belecsorgatjuk a tojást, közben folyamatosan kevergetjük.
  4. Még egyszer összeforraljuk a tojáslevest és már készen is vagyunk. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
  5. A végén akár pirított kenyérkockás tojáslevünket petrezselyemzölddel is díszíthetjük.
Tojásleves pirított kenyérkockával
Tojásleves pirított kenyérkockával tálalva
hirdetés
Tojásleves pirított kenyérkockával petrezselyemmel

Tojásleves pirított kenyérkockával

Tojásleves pirított kenyérkockával elkészítve
ELKÉSZÍTÉS 15 perc
FOGÁS Ebéd, Leves
KONYHA Hagyományos
ADAG 2 személyre

Tojásleves hozzávalói
  

Pirított kenyérkockákhoz:

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 szelet száraz kenyér

Tojásleveshez:

  • 1 db egész tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál köménymag (egész)
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • bors

Tojásleves elkészítése
 

Először a pirított kenyérkockákat készítjük el:

  • Apró kockákra felszeleteljük a kenyeret. (Jobban szeretem ebben az esetben a száraz kenyeret, mert a friss magába szívja az olajat.)
  • A felforrósított olajba szórjuk a felkockázott kenyeret.
  • Többször megrázogatva a serpenyőt aranybarnára pirítjuk a kényérkockákat. Kiszedjük és tálalásig félre tesszük.

Ezután a tojáslevessel folytatjuk:

  • A felhevített olajon megfuttatjuk a köménymagot. Ez 1-2perc, akkor lesz jó, ha a magok pattogni kezdenek és érezzük a finom illatát.
  • Ekkor megszórjuk a liszttel és lepirítjuk, vagyis rántást készítünk. Ha már szép barnás színt kapott, de még nem égett meg, lehúzzuk a tűzről és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és felforraljuk.
  • Közben felverünk egy tojást. Amikor már forr a levesünk apránként belecsorgatjuk a tojást, közben folyamatosan kevergetjük.
  • Még egyszer összeforraljuk a tojáslevest és már készen is vagyunk. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
  • A végén akár pirított kenyérkockás tojáslevünket petrezselyemzölddel is díszíthetjük.

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


hirdetés