Tojásleves pirított kenyérkockával elkészítve? Valljuk be a tojásleves önmagában nem igazán laktató étel. Ezért lehet kicsit játszadozni vele és pirított kenyérkockával gazdagítani. Nézzük is ezt a tojásleves receptet!
Tojásleves pirított kenyérkockával elkészítve
Először a pirított kenyérkockákat készítjük el:
- Apró kockákra felszeleteljük a kenyeret. (Jobban szeretem ebben az esetben a száraz kenyeret, mert a friss magába szívja az olajat.)
- A felforrósított olajba szórjuk a felkockázott kenyeret.
- Többször megrázogatva a serpenyőt aranybarnára pirítjuk a kényérkockákat. Kiszedjük és tálalásig félre tesszük.
Ezután a tojáslevessel folytatjuk:
- A felhevített olajon megfuttatjuk a köménymagot. Ez 1-2 perc, akkor lesz jó, ha a magok pattogni kezdenek és érezzük a finom illatát.
- Ekkor megszórjuk a liszttel és lepirítjuk, vagyis rántást készítünk a tojásleveshez. Ha már szép barnás színt kapott, de még nem égett meg, lehúzzuk a tűzről és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és felforraljuk.
- Közben felverünk egy tojást. Amikor már forr a levesünk apránként belecsorgatjuk a tojást, közben folyamatosan kevergetjük.
- Még egyszer összeforraljuk a tojáslevest és már készen is vagyunk. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
- A végén akár pirított kenyérkockás tojáslevünket petrezselyemzölddel is díszíthetjük.


Tojásleves pirított kenyérkockával
Tojásleves hozzávalói
Pirított kenyérkockákhoz:
- 1 evőkanál olaj
- 1 szelet száraz kenyér
Tojásleveshez:
- 1 db egész tojás
- 1 evőkanál olaj
- 1 teáskanál köménymag (egész)
- 1 csapott evőkanál liszt
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- só
- bors
Tojásleves elkészítése
Először a pirított kenyérkockákat készítjük el:
- Apró kockákra felszeleteljük a kenyeret. (Jobban szeretem ebben az esetben a száraz kenyeret, mert a friss magába szívja az olajat.)
- A felforrósított olajba szórjuk a felkockázott kenyeret.
- Többször megrázogatva a serpenyőt aranybarnára pirítjuk a kényérkockákat. Kiszedjük és tálalásig félre tesszük.
Ezután a tojáslevessel folytatjuk:
- A felhevített olajon megfuttatjuk a köménymagot. Ez 1-2perc, akkor lesz jó, ha a magok pattogni kezdenek és érezzük a finom illatát.
- Ekkor megszórjuk a liszttel és lepirítjuk, vagyis rántást készítünk. Ha már szép barnás színt kapott, de még nem égett meg, lehúzzuk a tűzről és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és felforraljuk.
- Közben felverünk egy tojást. Amikor már forr a levesünk apránként belecsorgatjuk a tojást, közben folyamatosan kevergetjük.
- Még egyszer összeforraljuk a tojáslevest és már készen is vagyunk. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
- A végén akár pirított kenyérkockás tojáslevünket petrezselyemzölddel is díszíthetjük.
Jó étvágyat kívánok!