Minden, ami tojásleves, tojásleves receptek

Tojásleves pirított kenyérkockával

Tojásleves pirított kenyérkockával

Tojásleves pirított kenyérkockával elkészítve? Valljuk be a tojásleves önmagában nem igazán laktató étel. Ezért lehet kicsit játszadozni vele és pirított kenyérkockával gazdagítani. Nézzük is ezt a tojásleves receptet!

hirdetés

Tojásleves pirított kenyérkockával elkészítve

Először a pirított kenyérkockákat készítjük el:

  1. Apró kockákra felszeleteljük a kenyeret. (Jobban szeretem ebben az esetben a száraz kenyeret, mert a friss magába szívja az olajat.)
  2. A felforrósított olajba szórjuk a felkockázott kenyeret.
  3. Többször megrázogatva a serpenyőt aranybarnára pirítjuk a kényérkockákat. Kiszedjük és tálalásig félre tesszük.

Ezután a tojáslevessel folytatjuk:

  1. A felhevített olajon megfuttatjuk a köménymagot. Ez 1-2 perc, akkor lesz jó, ha a magok pattogni kezdenek és érezzük a finom illatát.
  2. Ekkor megszórjuk a liszttel és lepirítjuk, vagyis rántást készítünk a tojásleveshez. Ha már szép barnás színt kapott, de még nem égett meg, lehúzzuk a tűzről és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és felforraljuk.
  3. Közben felverünk egy tojást. Amikor már forr a levesünk apránként belecsorgatjuk a tojást, közben folyamatosan kevergetjük.
  4. Még egyszer összeforraljuk a tojáslevest és már készen is vagyunk. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
  5. A végén akár pirított kenyérkockás tojáslevünket petrezselyemzölddel is díszíthetjük.
Tojásleves pirított kenyérkockával
Tojásleves pirított kenyérkockával tálalva

Tojásleves pirított kenyérkockával

Tojásleves pirított kenyérkockával elkészítve
Tojásleves pirított kenyérkockával petrezselyemmel
Összesen: 15 perc
Adag: 2 személyre
Fogás: Ebéd, Leves
Konyha: Hagyományos

Hozzávalók

Pirított kenyérkockákhoz:

  • 1 evőkanál olaj
  • 1 szelet száraz kenyér

Tojásleveshez:

  • 1 db egész tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál köménymag (egész)
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
  • bors
hirdetés

Elkészítés

Először a pirított kenyérkockákat készítjük el:

  • Apró kockákra felszeleteljük a kenyeret. (Jobban szeretem ebben az esetben a száraz kenyeret, mert a friss magába szívja az olajat.)
  • A felforrósított olajba szórjuk a felkockázott kenyeret.
  • Többször megrázogatva a serpenyőt aranybarnára pirítjuk a kényérkockákat. Kiszedjük és tálalásig félre tesszük.

Ezután a tojáslevessel folytatjuk:

  • A felhevített olajon megfuttatjuk a köménymagot. Ez 1-2perc, akkor lesz jó, ha a magok pattogni kezdenek és érezzük a finom illatát.
  • Ekkor megszórjuk a liszttel és lepirítjuk, vagyis rántást készítünk. Ha már szép barnás színt kapott, de még nem égett meg, lehúzzuk a tűzről és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és felforraljuk.
  • Közben felverünk egy tojást. Amikor már forr a levesünk apránként belecsorgatjuk a tojást, közben folyamatosan kevergetjük.
  • Még egyszer összeforraljuk a tojáslevest és már készen is vagyunk. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.
  • A végén akár pirított kenyérkockás tojáslevünket petrezselyemzölddel is díszíthetjük.
    Tojásleves pirított kenyérkockával petrezselyemmel

Jó étvágyat kívánok!

hirdetés: