Tojáslevest örömmel főzünk, mivel nagyon egyszerű és nem kell órákon át felette állni. Viszont egy kis kreativitással tartalmasabb tojáslevest is kihozhatunk egy kevés szalonnával. Nézzük is hogyan készül el a szalonnás tojásleves!
Szalonnás tojásleves recept
- A felkockázott szalonnát a zsíron megpirítjuk, majd egy tányérra kiszedjük.
- A zsírban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, beleszórjuk a lisztet, a köménymagot és jól összekeverjük. A tűzről levéve meghintjük a paprikával, felöntjük kb. 6 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk.
- A forrásban lévő levesbe lassan belecsurgatjuk a felvert tojást. Kavargatva még egyszer összeforraljuk a tojáslevest.
- Tálaláskor tányérba kiszedjük a megpirított szalonnát. És a forró tojáslevest rámerjük.


Szalonnás tojásleves
Tojásleves hozzávalói
- 6 dkg szalonna húsos
- fél evőkanál zsír
- 1 kis fej vöröshagyma
- fél evőkanál liszt
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- szemes köménymag
- só
- bors
- 1 db tojás
Tojásleves elkészítése
- A felkockázott szalonnát a zsíron megpirítjuk, majd egy tányérra kiszedjük.
- A zsírban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, beleszórjuk a lisztet, a köménymagot és jól összekeverjük.
- A tűzről levéve meghintjük a paprikával, felöntjük kb. 6 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk.
- A forrásban lévő levesbe lassan belecsurgatjuk a felvert tojást.
- Kavargatva még egyszer összeforraljuk.
- Tálaláskor tányérba kiszedjük a megpirított szalonnát. És a forró tojáslevest rámerjük.
Mi illik a tojásleves mellé? Nézd meg a recepteket, ötleteket tojásleves mellé másodiknak! << Kattints ide!
Jó étvágyat kívánok!