Savanyú buggyantott tojásleves

Savanyú buggyantott tojásleves

Savanyú buggyantott tojásleves nagyi módra. A régi idők nagy kedvence a buggyantott tojásleves, ami manapság egyre ritkábban szoktunk elkészíteni. Ennek most vessünk véget. Kezdjük el minél gyakrabban főzni ezt a szuper savanyú buggyantott tojáslevest. Lássunk is neki!

hirdetés

Savanyú buggyantott tojásleves recept

  1. A fölforrósított zsírra szórjuk a lisztet és kavargatva kisütjük, vagyis rántást készítünk.
  2. Amikor már egy kis színt kapott a liszt, lehúzzuk a tűzről, fűszerezzük a köménnyel és a paprikával. Felöntjük vízzel, beletesszük a babérlevelet, megsózzuk és felforraljuk.
  3. Ezután beleöntjük az ecetet. Erre azért van szükség, hogy a tojások egyben maradjanak.
  4. Közben egyenként fölütjük a tojásokat (a biztonság kedvéért egy kis tálkába) és beleengedjük a levesbe. Ekkor már nem szabad kavargatni.
  5. Kb. 5 perc főzés után kész a savanyú buggyantott tojáslevesünk.
  6. Kiszedjük a babérlevelet és tálalhatunk.
Savanyú buggyantott tojásleves
Savanyú buggyantott tojásleves
hirdetés
Savanyú buggyantott tojásleves

Savanyú buggyantott tojásleves

Íme itt a részletes recept a savanyú buggyantott tojásleves elkészítéséhez!
ELKÉSZÍTÉS 15 perc
FOGÁS Ebéd, Leves
KONYHA Hagyományos, Sváb
ADAG 2 személyre

Tojásleves hozzávalói
  

  • 1 evőkanál zsír vagy olaj
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • fél kávéskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • 2 db tojás

Tojásleves elkészítése
 

  • A fölforrósított zsírra szórjuk a lisztet és kavargatva kisütjük, vagyis rántást készítünk.
  • Amikor már egy kis színt kapott a liszt, lehúzzuk a tűzről, fűszerezzük a köménnyel és a paprikával. Felöntjük vízzel, beletesszük a babérlevelet, megsózzuk és felforraljuk.
  • Ezután beleöntjük az ecetet. Erre azért van szükség, hogy a tojások egyben maradjanak.
  • Közben egyenként fölütjük a tojásokat (a biztonság kedvéért egy kis tálkába) és beleengedjük a levesbe. Ekkor már nem szabad kavargatni.
  • Kb. 5 perc főzés után kész a savanyú buggyantott tojáslevesünk.
  • Kiszedjük a babérlevelet és tálalhatunk.

Ha kíváncsi vagy másfajta buggyantott tojáslevesre is, akkor ezek érdekelhet:

Mi illik a tojásleves mellé? Nézd meg a recepteket, ötleteket tojásleves mellé másodiknak! << Kattints ide!

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


hirdetés