Savanyú buggyantott tojásleves nagyi módra. A régi idők nagy kedvence a buggyantott tojásleves, ami manapság egyre ritkábban szoktunk elkészíteni. Ennek most vessünk véget. Kezdjük el minél gyakrabban főzni ezt a szuper savanyú buggyantott tojáslevest. Lássunk is neki!
Savanyú buggyantott tojásleves recept
- A fölforrósított zsírra szórjuk a lisztet és kavargatva kisütjük, vagyis rántást készítünk.
- Amikor már egy kis színt kapott a liszt, lehúzzuk a tűzről, fűszerezzük a köménnyel és a paprikával. Felöntjük vízzel, beletesszük a babérlevelet, megsózzuk és felforraljuk.
- Ezután beleöntjük az ecetet. Erre azért van szükség, hogy a tojások egyben maradjanak.
- Közben egyenként fölütjük a tojásokat (a biztonság kedvéért egy kis tálkába) és beleengedjük a levesbe. Ekkor már nem szabad kavargatni.
- Kb. 5 perc főzés után kész a savanyú buggyantott tojáslevesünk.
- Kiszedjük a babérlevelet és tálalhatunk.


Savanyú buggyantott tojásleves
Tojásleves hozzávalói
- 1 evőkanál zsír vagy olaj
- 1 csapott evőkanál liszt
- fél kávéskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 2-3 db babérlevél
- 1 evőkanál 10%-os ecet
- 2 db tojás
- só
Tojásleves elkészítése
- A fölforrósított zsírra szórjuk a lisztet és kavargatva kisütjük, vagyis rántást készítünk.
- Amikor már egy kis színt kapott a liszt, lehúzzuk a tűzről, fűszerezzük a köménnyel és a paprikával. Felöntjük vízzel, beletesszük a babérlevelet, megsózzuk és felforraljuk.
- Ezután beleöntjük az ecetet. Erre azért van szükség, hogy a tojások egyben maradjanak.
- Közben egyenként fölütjük a tojásokat (a biztonság kedvéért egy kis tálkába) és beleengedjük a levesbe. Ekkor már nem szabad kavargatni.
- Kb. 5 perc főzés után kész a savanyú buggyantott tojáslevesünk.
- Kiszedjük a babérlevelet és tálalhatunk.
Ha kíváncsi vagy másfajta buggyantott tojáslevesre is, akkor ezek érdekelhet:
Mi illik a tojásleves mellé? Nézd meg a recepteket, ötleteket tojásleves mellé másodiknak! << Kattints ide!
Jó étvágyat kívánok!