Rántott tojásleves

Rántott tojásleves

Hihetetlenül gyorsan és egyszerűen elkészíthető ez a rántott tojásleves és szinte semmi se kell hozzá. Nézzük is ezt a rántott tojásleves receptet!

hirdetés

Rántott tojásleves recept

  1. 1 evőkanál zsírt melegítünk, hozzáadunk 1 evőkanál lisztet, ezzel rántást készítünk. Ha megszórjuk egész köménymaggal és ezt kissé megpirítjuk, a tojáslevesünk még ízletesebb lesz.
  2. A rántást addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy odaégjen!
  3. Ezután levesszük a tűzről és beleszórjuk az őrölt pirospaprikát, jól elkeverjük.
  4. Felöntjük kb. 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk és felforraljuk.
  5. Közben a tojásokat egy tányérban felütjük, felverjük. Folytonos kevergetés mellett belecsorgatjuk a tojást a forrásban lévő levesünkbe. Megvárjuk míg újra felforr, és ezzel elkészült a rántott tojáslevesünk.
Rántott tojásleves
Rántott tojásleves
hirdetés
Rántott tojásleves

Rántott tojásleves

Íme itt találod a részletesebb rántott tojásleves receptet.
Először a rántással kezdünk, majd a leves elkészítésével folytatjuk.
Lentebb - tovább görgetve - találsz plusz hasznos tippeket a tojásleves elkészítéshez! (Érdemes lesz ránézni!)
ELKÉSZÍTÉS 15 perc
FOGÁS Ebéd, Leves
KONYHA Hagyományos
ADAG 2 személyre

FELSZERELÉS

  • kisfazék
  • evőkanál
  • tányér
  • kis lábas

Tojásleves hozzávalói
  

  • 1 evőkanál zsír
  • 2 db tojás
  • őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • köménymag
  • 1 liter víz

Tojásleves elkészítése
 

Rántást:

  • 1 evőkanál zsírt melegítünk, hozzáadunk 1 evőkanál lisztet, ezzel rántást készítünk.
  • Ha megszórjuk egész köménymaggal és ezt kissé megpirítjuk, a levesünk még ízletesebb lesz.
  • A rántást addig kavargatjuk, míg aranybarna színű nem lesz. Vigyázzunk, nehogy odaégjen!
  • Ezután levesszük a tűzről és beleszórjuk az őrölt pirospaprikát, jól elkeverjük.

Tojásleves:

  • Felöntjük kb. 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk és felforraljuk.
  • Közben a tojásokat egy tányérban felütjük, felverjük.
  • Folytonos kevergetés mellett belecsorgatjuk a tojást a forrásban lévő levesünkbe.
  • Megvárjuk míg újra felforr, és elkészült a rántott tojáslevesünk.

Plusz Tippek a Tojásleveshez

Íme itt van néhány tipp, hogy még finomabb és ízletesebb legyen a tojásleves élménye:

  1. Köménymag:
    1. Ha nem szereted a köménymag kesernyésízét, akkor csökkentheted a köménymag mennyiségét, szórhatsz a levesbe édesköménymagot, vagy akár őrölt köménymagot is. Ezáltal csökken a kömény kesernyésíze.
    2. Viszont ha szereted a köménymag jellegzetes ízét, akkor mehet bele a rántásba bőséggel!
  2. Tojás:
    1. Ha a hígabb tojáslevest szereted, akkor csökkentheted a tojások számát 2-ről 1 darabra.
    2. Viszont ha a sűrűbb tojáslevest szereted, akkor növelheted 3-4 darabra a tojások számát. (És ha egészben szereted a tojáslevest, akkor nézd meg a buggyantott tojásleves receptet is!)
  3. Ízesítés:
    1. Ha önmagában üresnek érzed a tojáslevest, akkor van lehetőség ízesítésre: kolbásszal, szalonnával, pirított kenyérkockával, virslivel, hagymával vagy  krumplival.

Szerinted mi illik a tojásleves mellé? Nézd meg a recepteket, ötleteket tojásleves mellé másodiknak! << Kattints ide!

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


hirdetés