Míg régen a szegény emberek levesének számított, ma inkább a diétás ételek közé sorolható a fehér buggyantott tojásleves. Fehérjepótlásra, emésztési zavarok enyhítésére kiválóan alkalmas. Savanykás íze üdítően hat a túlterhelt gyomorra.
Fehér buggyantott tojásleves recept
- A zsírból, lisztből világos rántást készítünk, amit felöntünk vízzel.
- Sózzuk, beletesszük a babérlevelet, az ecetet (elkavarhatunk benne egy kevés tejfölt is), majd felforraljuk.
- A tojásokat egyesével fölütjük egy csészébe és óvatosan a levesünkbe csúsztatjuk.
- Kb. 8-10 perc alatt készre főzzük.
- Fontos! Közben nem szabad kavargatni, nehogy szétessenek a tojások.
Fehér buggyantott tojásleves
Tojásleves hozzávalói
- 1 evőkanál zsír
- 1 evőkanál liszt
- 6 dl víz
- babérlevél
- só
- 1 evőkanál ecet
- 2 db tojás
- 1 evőkanál tejföl
Tojásleves elkészítése
- A zsírból, lisztből világos rántást készítünk, amit felöntünk vízzel.
- Sózzuk, beletesszük a babérlevelet, az ecetet (elkavarhatunk benne egy kevés tejfölt is), majd felforraljuk.
- A tojásokat egyesével fölütjük egy csészébe és óvatosan a levesünkbe csúsztatjuk.
- Kb. 8-10 perc alatt készre főzzük.Fontos! Közben nem szabad kavargatni, nehogy szétessenek a tojások.
Ha kíváncsi vagy másfajta buggyantott tojáslevesekre is, akkor ajánlom figyelmedbe a Buggyantott tojásleves krumplival és a Savanyú buggyantott tojáslevest is.
Jó étvágyat kívánok!